lørdag 2. juli 2011

De 5 Fineste

Endelig sluttet ett drøyt års bloggtørke! Vanvittig hvor tida flyr. Som mor med 3 barn fra 0 til 6 år har jeg absolutt ingen fritidsproblemer, og blogging har blitt nedprioritert en god stund nå. Men det er jo OK å skrive en post nå og da, så jeg ikke glemmer det helt... Så da tenker jeg at det er lurt å begynne med noe enkelt, som jeg ser at flere har drevet med i det siste: De 5 fineste i hagen akkurat NÅ!

Nr 1: Kombinasjonen Trollius (trolig T. chinensis)og Salvia nemorosa blir jeg aldri lei, og de har sitt høydepunkt i disse dager. Planen er å flytte trolliusen bak salvien, men det blir liksom alltid nedprioritert av en eller annen grunn... Uansett synes jeg at fargene er veldig fine sammen.


Nr 2: Rosa 'Lykkefund' blomster fullstendig intenst akkurat nå. Duften smyger seg rundt over hele hagen og man blir bare glad av en sånn rose :-)
Ingen tilbakefrysing, ingen sykdom eller annet tullball. Bare ren nytelse!Nr 3: Tomat 'Tigerella'
Tomat er kanskje et litt utradisjonelt valg når man skal vise frem noe fint? Men jeg synes at klasene med 'Tigerella' er fantastisk fine. Og pene og/eller rare grønnsaker er populært her ;-)


Nr 4: Corydalis
Den intenst himmelblå Corydalisen som jeg har fått av Vidar på Nøtterøy blomstrer utrolig fint nå. Kanskje er det C. flexulosa?Nr 5: Campanula 'Sarastro' har jeg kjøpt hos www.planteliste.net , og er skikkelig fascinerende faktisk. Klokkene er helt vanvittig store! Her ser dere en klokke i min hånd, som er ganske stor til å være damehender. Planta har blomstret lenge allerede, og er på hell, men jeg synes det er så fin at jeg måtte ta den med likevel. Dette er en sort som jeg synes det er merkelig at ikke finnes i hagesentrene. Den er penere enn C. punctata og oppfører seg eksemplarisk i forhold. Stenglene er stive og bærer de enorme klokkene uten problemer. En veldig fin staude som burde vært brukt mer!I morgen fyller mellomstemann 4 år, så vi får besøk av en hel bråte med 4-åringer til fullt bursdagsparty. Heldigvis er det meldt bra vær, så vi kan være i hagen. Grugleder meg! ;-)

8 kommentarer:

Marit sa...

Hyggelig å se at du er tilbake med blogging! Den rosen din er kjempeflott.

Mariann sa...

Litt av en størrelse på blomstene hos C.'Sarastro'. Jeg har gravd opp min C. punctata. Den hadde litt for skummel spredningsevne for meg. Men 'Sarastro ser jo ut til å være et godt alternativ.
Din 'Lykkefund' er jo bare imponerende!

Mari Anne sa...

Gratulere med den lille (som kanskje er blitt større?) og velkommen tilbake i bloggverdenen. Du er savnet, selv om vi vet at du har det travelt.

Silja sa...

Ja, Mariann, punctata er meget skummel. Det var et smart trekk, det er desverre for sent her....
Takk for hyggelige ord, Marit og Mari Anne! Minstemann har allerede blitt 6 mnd gammel, en herlig alder :-).

Anne (Moseplassen) sa...

Gosj så digre klokker!
Og klart man kan vise frem fine tomater. Kult å se at de ble såpass mønstret, har en par planter i solveggen her, men det er lenge til tomater gitt.

Trine sa...

Velkommen tilbake fra "dvalen". Jeg er rimelig sikker på at du ikke har ligget på latsiden det siste året. Hyggelig at du tar deg til til å blogge litt igjen :-)

Landbohaven sa...

Smukke planter. Jeg kan især godt li` den den med de gule blomster på det første billede. Tak for kigget.

Kari sa...

Alltid like gøy å titte innom steder man ikke har vært før. For en nydelig hage du har! Jeg blir i lykkerus av å se din Lykkefund. Har nettopp plantet en slik selv og forstår at jeg virkelig har noe å se frem til.
Øsker deg en strålende hagedag :)