lørdag 21. februar 2009

Drivhuset er driftig

Forrige helg startet jeg opp drivhuset, da klarte jeg ikke å vente en eneste dag til! Følgelig blir det brukt en del timer der for tida. Så fort ungene er i seng, forsvinner jeg utNerd. Øøøø, eller, hvis jeg ikke er på jobb da. Det er nemlig enormt travelt for tida på jobb, og jeg er borte minst 2 kvelder hver uke. Moro med mye å gjøre, men døgnet skulle hatt litt flere timer synes jeg. Avspasering får jeg jo aldri tid til å ta ut allikevel....

Men tilbake til drivhuset, det viktigeWink. Jeg har på 2 x 400 W natriumlamper der og en 3000W byggtørke som går på termostat, ca 12 grader. Lampene varmer en del, så de har jeg på om natta fra kl 17 til kl 07, for å utnytte den overskuddsvarmen best mulig. Til nå har det gått ca 35 KWh pr dag, det synes jeg er helt OK, og definitivt verdt gleden det er å være der og pusleLove Struck. Helt herlig! Priklingen er godt i gang og jeg har bært ut en del av pelargoniene, coleusene og andre overvintringsplanter. Desverre måtte jeg, etter lang tids bekymring, konstatere at stiklingen av Ipomoea batatas 'Blackie' er avgått med dødenCrying. Den variegerte engletrompeten som jeg fikk av Marit ser dog flott ut, jeg gleder meg til å se den i sommer.

På planterommet spirer det stadig noe nytt. Til nå har jeg sådd 106 sorter, men det er selvfølgelig ikke så mange sommerblomster med på den lista enda, så den blir betraktelig lengre. Verbena bonariensis spirte over all forventning, og jeg har priklet 30 potter med den. De er jo så søte, men jeg tviler på at jeg får bruke for dem alle sammenLaughing. Det er jo så vanskelig å kaste de små søte spirene (mitt stadig tilbakevendende problem - hvordan kaste spirer som man strengt tatt ikke har bruk forEye-rolling).

Ellers kan det nevnes at det er kommet en mengde med snø. Ikke akkurat min ønskedrøm... ca 60 cm nå, men i kveld har det begynt å regne, så jeg gruer meg for de kommende dagene. Slaps til knærne er ikke akkurat noen ønskedrøm det heller...

------- God helg til DEG!

5 kommentarer:

Mari Anne sa...

Min "Blackie" holdt ikke til jul engang, men jeg vet råd for uråd. Gartner Olsen har, så jeg kjøper der og tar med sørover. He-he, jeg vet hvor du bor, nemlig.

Tove sa...

Høres ut som du koser deg i drivhuset om dagen :-) Det der med å kaste små frøplanter er skikkelig vrient. Jeg ser nå daglig på dotten som står igjen med Agastashe mexicana og lurer på hvordan jeg skal få plass til alle sammen. Jeg har jo priklet 54 stk allerede og det er sikkert igjen like mange i potta. Ja, ja...jeg får vel innse at jeg ikke har plass. Ha en fortsatt koselige så og prikletid :-)

IngunnBW sa...

Hjelpes, for en lang såliste du har! Og enda mer kommer til... Du har et stort drivhus? Det er jo så moro med frø, spesielt hvis de spirer! Min liste ser svært beskjeden ut i forhold til din, men så jeg bare et lite planterom å ha frøplanter på. Så jeg må kaste store dotter med spirer, det er ikke noe hyggelig. Neste år får jeg huske på at jeg ikke behøver å tømme alle frøposene..., jeg kan spare frø til året etter. En nylig oppdagelse det :)

Kos deg videre med sådd og prikling!

Mario`s Verden sa...

Godt å være i gang !!!
Min I. blackie døde for 14 dager siden . Men pytt og godt er det at de har på Dal..
God søndag Marosa!!

Silja sa...

Det hørtes ut som en meget, meget god deal, Mari Anne! Du er heldig som bor såpass nære Olsen. Du er hjertelig velkommen innom, med eller uten Blackie :-)

Tove: Jeg føler med deg og har full forståelse for din uro. Men seriøst, 54 Agastache mexicana er vel å ta litt drøyt i vel, he he....