fredag 12. september 2008

I dag har jeg fått gjort en masse i hagen. I drivhuset hadde jeg massevis av småplanter av stauder som måtte i barnehage. Endelig fikk jeg tid til det i dag, det var godt. Nå håper jeg bare de overlever vinteren.


Ellers har jeg klippet ned en del og ryddet i hagen. Og kost meg :-)


Under ryddingen kom jeg på at jeg hadde masse reddiker som jeg har latt gå i frø etter et tips på Hagegal. Frøstandene skulle være gode å spise. Slik så de ut:

Og faktisk smakte frøbelgene helt utmerket! De var milde, ikke som reddikk i det hele tatt. Jeg woket dem sammen med purre og gul og grønn squash, toppet med cherrytomater og smakssatt litt med hjemmelaget urtesalt. Overraskende godt! :-)Ellers må det nevnes at engletrompeten min endelig blomstrer. Etter så mye stirring som den har mottatt var det jaggu på tide ;-) MEN den var ikke hvit, dobbel, som jeg ble forespeilet på hagelagsauksjonen. Den var gul-oransje-rød. Men jeg synes den var pen likevel, det er jo en blomst tross alt ;-)

7 kommentarer:

Miamaria sa...

Du det var en kul farge på den engletrompeten, ja! Egentlig mye kulere enn bare hvit, vel?

Marit sa...

Det var jo litt forskjell i fargen ;) Jeg har en brugmansia som er dobbel hvit. Jeg kan jo ta av en avlegger, og så kan du prøve å rote den.

Soleien sa...

Må være morsomt og tilfredsstillende å høste fra egen hage. Høres godt ut også!

Villrose sa...

Jøje meg, så mye man lærer her inne!
Spiselige reddikfrøbelger hadde jeg ikke fått med meg på 'gal, men nå...

Anne på Moseplassen sa...

Reddikspirer er forresten godt :)

Trine sa...

Du har nok fått tak i en Brugmansia Sanguinea. De er fine, har mindre blomster enn de "vanlige" Brugmansiaene. Bakdelen er at de ikke dufter :-( og at de helst setter knopper om våren og om høsten, når dagene er varme og nettene kalde. Om sommeren, når det er fhv. varmt om natten, har de lett for å kaste knoppene, hvis de i det hele tatt danner noen.

Silja sa...

Aha, Brugmansia sanguinea. Takk, Trine! Den er jo litt kul ja, men det spørom ikke den må få selskap av en hvit, dobbel en gang ;-)