lørdag 25. april 2009

Claytonia megarhiza var. nivalis

I drivhuset står det en nysådd staude og blomstrer, det er Claytonia megarhiza var. nivalis:

Claytonia megarhiza var. nivalis  Jeg synes den er usedvanlig vakker, med en mengde av disse romantiske, små blomstene. Normalt skal den vokse i en liten tue, men i drivhuset har den virkelig bredd seg utover. Men vakker er den. Den skal få plass i grusbedet etter hvert. Ettersom jeg har et par planter til overs har jeg prøvd å plante den sammen med Viola 'Black Devil' i et lite melkespann. Synes de kunne være fine sammen, hvis de bare kan samarbeide litt. 'Black Devil' har forøvrig sprunget ut (jmfr tidligere post), men jeg har ikke fått overført bildene ennå. Ravnsvart!Big GrinBig GrinBig Grin

I hagen er det full vår nå, og flere interessante ting dukker opp. I dag slo blomstene av Sanguinaria canadensis 'Multiplex' ut. O' lykke! Den er så nydelig altså! Epimediumene ligger klare med knopper, det samme gjør den fylte hvitveisen fra Snuffeldyret. Og jeg venter i spenning. Glaucidium palmatum og Trillium grandiflorum ser ut til å komme opp, om enn saaaaakte. De to Trilliumene som jeg kjøpte på høstsalget, T. erectum og T. sessile ser jeg desverre ikke noe til ennå. Godt mulig at de har vandret til de evige kompostmarker.

I drivhuset er det nå så fullt at jeg nesten ikke får vannet. En del av tomatene er pottet opp i 20-litersbøtter og tar derfor myyyyye gulvplass. Flere av plantene er nå ca 1 meter høye og har små tomatkart, så der var på tide med mer jord. 'Gartenperle' har fått plass i en stor ampel. Det skal bli spennende å se hvordan det prosjektet utvikler seg, tenkte å ha den på terassen.

Og nå må vel snart denne sola gi seg med å skinne, så jeg kan få vasket litt inne...... SighApril har i grunnen vært fantastisk i år!Happy

5 kommentarer:

Mari Anne sa...

Tomater, ops der har jeg visst forsømt meg. I år tror jeg jeg skal kjøpe noen planter. De jeg sådde ble det ikke noe greie på.

Kart allerede... oi jeg fikk det travelt.

Maiblomst sa...

Vakker den claytoniaen!Hybelkaninene vert oversett her i huset også, men nå har dei lova regn til veka, så då får dei kanskje litt oppmerksomhet:-)

Ellen Walnum sa...

Er det ikke fantastisk med alt som dukker opp hver eneste dag?

IngunnBW sa...

Ja, april har vært velfortjent vidunderlig etter den lange vinteren. Det er så spennenede med alt som dukker opp i bedene, det er fordelen med dårlig hukommelse -mange nye overaskeler som ligger på lur :)

Sigrid sa...

Den jeg fikk hos deg blomstrer også for fullt :-) Nydelig!