tirsdag 21. april 2009

Å, er du en av dem?

I forbindelse med forrige post ble det stilt spørsmål ved mitt innkjøp av 7 stk Ipomoea batatas på hagemessen. Jeg føler for å utbrodere littegranne:

Mari Anne hadde vært så snill å tipse meg om at Gartner Olsen kom til å ha planter av Ipomoea batatas 'Blackie' til messa. Den har jeg ønkset meg leeeenge, og jeg klarte å kverke en stikling i vinter. Men nok om det. Da jeg ankom messa ca en time etter åpningstid var jeg jo dypt bekymret for at de var utsolgt allerede. Så jeg fikk installert meg ved hagagalstanden med alle mine småplanter og strenet så meget målrettet til Gartner Olsens stand. Det kan muligens være at jeg hadde et litt febrilsk uttrykk i øynene da jeg ankom standen, for damen spurte med en gang om det var noe spesielt jeg kikket etter.   - Jo, det var det, Ipomoea batatas, takk! Damen  viste meg så et hav av batataser, også              4 (fire) ulike sorter! Jeg ble da stående med haka på brystet og fikk frem lite annet enn: "Å! Å!  - Å! Åååååååååååååå!"

- Hvorpå damen kvitterer med: "Å, er du en av dem?", også med et sånt smil:Big Grin

Ja, jeg kunne jo ikke annet enn å verifisere det Wave.  Står det hagegal i panna mi eller?

Men uansett. Jeg skulle ha en 'Blackie'. Men så hadde de jo også 'Lime', og den var det jo komplett umulig å gå ifra. Også var det jo 'Black Town' som jeg nesten synes at det ville vært direkte uhøflig av meg å ikke kjøpe. Til slutt sto jo 'Autumn' der, og den hadde nok blitt veldig lei seg hvis ikke den hadde fått bli med, den også. Så da ble det 4 Ipomoea på meg. Hurra!!!

Men hvorfor kjøpte jeg så 7? Jo, fordi Snuffeldyret, som jeg sto på stand med, også skulle ha en 'Blackie' hvis det var noen igjen. Og jeg fikk visst revet med meg 3 til henne også. Jeg synes det var litt drøyt å kjøpe 300% flere planter enn avtalt, men jeg regnet med at 200 % gikk greitBig Grin.

8 kommentarer:

Ellen Walnum sa...

Jeg må innrømmet at jeg fikk vondt i sjela da jeg leste om disse i det forrige innlegget ditt......tenk at jeg stod inne hos gartner Olsen uten å vite at disse var i nærheten......hulk, hulk.

Tove sa...

Jeg fikk også sikret meg et par ekspemplarer, en svart og en med takkete bladverk. De ser knallfine ut.

Miamaria sa...

Jeg endte opp motsatt. Jeg klarte ikke å bestemme meg siden der var flere kule, jeg skulle ta meg en liten ekstra runde for å bestemme meg mellom de to mørke. Og vips, så sto Tommy T der med begge to og betalte...

Sånn går det... De får et godt hjem, trøster jeg med. (Han hadde nok et smil som lignet ditt, der han sto.)

Silja sa...

Ellea og miamaria: Det er meg blitt fortalt at disse skal være meget enkle å ta stiklinger av. Og nå må vi jo ha en viss beholdning utover det ganske hagegale land, så jeg regner med at stiklinger kan dukke opp. Og du har jo til og med tilgodelapp hos meg ellea ;-))

Mari Anne sa...

Det mest komiske av alt er at lørdag kveld sto "Gartner Olsen" og klødde seg i hodet og lurte på hva i alle dager som var så fantastisk med de potetplantene. Spørsmålet kom så overraskende på meg at jeg fant ikke noe skikkelig svar. Tommy T sa det mye bedre da han tok de to siste; "Disse har jeg bare sett i England". Grunn god nok for meg.

Ellen Walnum sa...

Jippi så moro! Tar i mot stikling med takk! Er det ikke fint når man kan bytte:-))

Silja sa...

Joda, det er grunn god nok for meg også ;-)). Men Ipomoea batatas er jo også suverene både på farge og bladform. En drømmeplante til samplantinger :-)

Silja sa...

Bytting er helt toppers ellea :-) Jeg skal huske på deg når plantene vokser seg til litt ;-)