mandag 6. oktober 2008

Oi!! Tenker du juleribbe nå?

Måtte bare legge ut disse bildene av disse nusselige ribbebitene.

IMG_2389 IMG_2388

Det er ikke så lett å konsentrere seg om jobben med et par hundre av disse kontaktsøkende, nysgjerrigperene 2 meter unnaLaughing. Økologiske griser har så definitivt en mer interessant hverdag enn konvensjonelleHappy. De vandrer ute i all slags vær, pløyer opp bakken med trynet lager sine egne små sølebad. Men renslige er de og jaggu ganske så smarte også. Kjøttet blir veldig godt, ettersom grisene har brukt musklene sine hele livet. Teksturen blir liksom litt anderledes, mot det bedre.

Dagene på jobben flyr av gårde for tida og her hjemme er det også fylt opp med to-do's. Drivhuset er fremdeles ikke vasket, men andre ting har måttet prioriteres. Det har vært en himla storm her i helga og pottene lå strødd utover. Pellisene burde nok inn snart, men jeg får tyne dem litt til der ute.

Jeg venter fremdeles på at den fylte auriklen skal springe ut....Silly

14 kommentarer:

solfrid sa...

Merkelig at jeg går inn på bloggen din i samme stund som Dalziel og Pascoe har et mord i grisehuset. Lite økologisk der..
Ja, jeg tenker ribbe,jeg elsker ribbe =DD

Sagae sa...

He he. Se min blogg ;)

Marit sa...

Jeg synes jeg dro kjensel på noen vakre Sandsværbygder? Er det bildet tatt i Efteløt? Jeg elsker også ribbe, men får dårlig samvittighet når jeg ser sånne søte griser.

Mokki sa...

Heh... er en bonde nordafor på Sortland som pleier å ha grisene ute på beiit om sommeren. Han kjøper stor mengder solkrem til dem sånn at skinka ikke sakl bli svidd ;)

Silja sa...

solfrid: mord i grisehuset hørtes ikke så økologisk ut nei :-D

sagae: Dette kan jo bli en finføljetong ;-)

Iris: ja, bildet er tatt i nabolaget ditt ja. Ribbe er snaskens, men jeg får mer dårlig samvittighet av å spise gris som har tråkket i bingen hele livet ;-)

mokki: De må ha litt solkrem i den verste sola ja. Men ellers klarer de seg i grunnen ganske godt med naturens solkrem: søle :-D

potentilla sa...

Nei, jeg gjør igrunnen ikke det....Griser er ikke helt min greie, har ikke noe usnakka med dem. Rein derimot!! Spis mer rein er mitt råd til folket.

Sagae sa...

Rein ribbe? Det var noe nytt ;-)

Silja sa...

Mer rein? Bring it on!! :-D

Anonym sa...

Siden jeg ikke spiser svin kan jeg ha den beste samvittighet.:D Disse ser da defintivt fornøyd ut.

Silja sa...

Ja, fornøyde er de, det er sikkert :-)
Du får ta deg av reinen du da oyhovoft ;-)

Anonym sa...

Rein (og vilt i sin helhet) er omtrent i samme kategori som svin. Holder meg til lam, storfe eller fisk jeg. :D Og julemiddag; selvsagt torsk må vite.

Silja sa...

oyhovoft: Jaha! Villsau da? Hvilken kategori ligger den i? ;-)
Juletorsken er snadder, ja. Regner med at det blir dobbeltløp i år som i fjor og i forfjor. Ribbe OG torsk :-D

Anonym sa...

Storvilt da; da omgår jeg problemet tenker jeg. ;)

Silja sa...

OK, da får du ikke storvilt eller gris om du noengang skulle komme sulten hit ;-)