søndag 12. oktober 2008

Sliten nå...

IMG_2449 I dag har store deler av dagen gått med til å rydde i hagen og plante ut alle de plantene som har stått på vent. Det pleier som regel hope seg opp med stauder på jakt ettter et nytt hjem om høsten av en eller annnen grunnEye-rolling. Jeg har alt for mange ut-og-inn-planter må jeg innrømme. Og fremdeles er ikke pellisene kommet inn.

I "hjørnebedet" måtte en svær skranglete Rhododendron vike plass for Echinecea og Iris ensata. Det er ikke spesielt sur jord der, så det burde gå bra. Hasselurten ble delt, de begynner å bli skikkelig pene tuerSmile. Trilliumene fikk plass i "drivhusbedet". Samme med Phlox divaricata 'Clouds of Perfume'. I "garasjebedet fikk jeg plass til en hel haug stauder etter opprydningen jeg hadde der tidligere i høst. De som har flyttet inn der nå er Geranium renardi, G. 'Blue Sunrise', Polemonium 'Brize d'Anjou', Heuchera 'Venus', duppesoleie, Imperata 'Red Baron', Iris chrysographes, Hosta 'Lakeside Dragonfly, Soldanella alpina og sikkert flere også, som jeg har glemt. Det gikk litt fort i svingeneThinking. Begonia aff. pedatifida ble plassert i grusbedet, samme med Polemonium viscosum og Primula auricula.

Athyrium nipponicum 'Pictum fikk jeg med nød og neppe skviset ned i kvasiwoodlandet mitt. Der trengs det seriøst en opprydning til våren.

Ellers kan det nevnes at Dahlia ble gravd opp og pakket ned i torvkasser sammen med Acidentheraliljene.

Komposten er smekkfull og jeg er fullstendig utslitt.....

Akkurat nå er jeg i grunnen litt hagelei. Likevel merker jeg en svak, men tiltagende frøkløe, så det er nok ikke noe alvorligWink.

(Bildet er forøvrig Tricyrtis formosana 'Dark Beauty')

4 kommentarer:

Mona sa...

Lekker sak du har på bildet der, jeg hadde to i gamlehagen, men glemte igjen begge. Må ha nye tror jeg.

Vivishagerom sa...

Det er lov å være hagelei når vi begynner å krype halvveis ut i oktober. Da er liksom utehaging over og en annen fase er på tur. Høres egentlig også veldig logisk ut.
Lykke til med frøsesongen og fortsatt god høst.

Villrose sa...

Black Beauty er sjarmtroll nok til å bli ltt "ulei" ;-)

Bjørg 47 sa...

Det er viselig at vi har vinter !!!! Det er en god grunn til å bo i Norge !! Men er enig at det skal ikke stort til før hagekløe i en eller annen form gjør seg gjeldende. Sukk! Og så er det visst voldsomt SMITTSOMT, har jeg erfart !!